Informatie voor nieuwe leden

Gepost in Uncategorised

Hallo nieuw lid!

Wat leuk dat wij jou mogen verwelkomen bij TVS, de tennisclub van Simpelveld. Graag willen wij jou een beetje wegwijs maken in onze club. Vooraf willen we je graag erop attenderen, dat je altijd contact met ons kan opnemen. Het gehele bestuur wenst je heel veel tennisplezier bij onze vereniging en hopelijk kunnen we binnenkort persoonlijk kennismaken op ons park.

Wie is de juiste contactpersoon waarvoor:

Bestuur:
Jacqueline Boltong – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,   + 31 6 57785572
Nancy Jehne - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Henry Albertz - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Estelle Souren - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Roel van Duren - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Mike Meuwissen - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Mariska Werrij - Wetzels - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Marc Werry - Padelcommissie
Marcel Werry - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Ron Winthagen - Beheercommissie
Veerle van Hees Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Algemeen bestuurslid
Harry Schnijderberg - Beheer buitenbanen en terrein

Trainer: Marc Gillissen: 06-14449778 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voorzitters commissies:
Hub Werry - Voorzitter klachtencommissie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
VACANT- Pr-zaken - 

Groundsman - Henny Spronkmans

Telefoon kantine: 045 5443848
Adres van de club: Sportlaan 3, 6369 VC Simpelveld

Ik ben lid, en nu?
We hopen je met de volgende informatie de eerste vragen te kunnen beantwoorden. Heb je hierna toch nog vragen, neem dan contact op met bovenstaande personen, we vinden het namelijk belangrijk dat je je snel thuis gaat voelen bij TVS!

Digitale ledenpas
Als lid van onze vereniging ontvang je de digitale KNLTB-ledenpas. Met deze pas kun je laten zien dat je lid bent van onze vereniging en op de club afhangen bij het digitaal afhangbord. Daarnaast gebruik je de pas voor het identificeren bij toernooien buiten de club en de competitie. De digitale KNLTB-ledenpas is te vinden in de KNLTB Club App onder het kopje ‘meer’.

Hoe blijf ik op de hoogte van gezelligheidstoernooitjes en andere informatie over TVS.
TVS informeert haar leden via mail, nieuwsbrief, website, social-media en via de club-app. Als lid ontvang je automatisch onze nieuwsbrief. Krijg je geen nieuwsbrief? Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en voeg daarnaast Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. toe aan je contacten, zo is de kans klein dat de mail in de spam box terecht komt.

In de gang van ons clubgebouw hebben we op de meterkast deur ook diverse informatie hangen (bij binnenkomst direct links om de hoek).

Ik wil beter leren tennissen
Het is voor alle, maar vooral voor beginnende, tennisspelers van belang dat zij een goede techniek aanleren, dit ook om blessures te voorkomen.  TVS werkt samen met tennistrainer Marc Gillissen van tennisorganisatie Event Serve onder leiding van Bjorn Boumans:

 • Marc Gillissen, bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06-14449778

De trainers stellen naar eigen inzicht een trainingsgroep samen, waarbij gelet wordt op het tennisniveau dat je reeds bezit. Ook is het mogelijk om eens GRATIS deel te nemen aan een groepsles, bel of mail Marc Gillissen hiervoor vrijblijvend.  Let op: alleen leden van TVS kunnen lessen nemen op onze buitenbanen op het tennispark in Simpelveld.

Het is niet mogelijk om te lessen zonder lidmaatschap. Kosten voor de lessen verschillen per seizoen.  De buitentrainingen vinden plaats van april tot en met september met uitzondering van de vakanties. In de wintermaanden is het ook mogelijk lessen te volgen in de tennishal op ons park, hieraan zijn kosten verbonden. 

Algemene informatie over de club
Het tennispark heeft 7 gravelbanen, een oefenkooi, een miniveld en een mooi clubgebouw. Alle TVS leden mogen hier vrij gebruik van maken. Tevens is er een grote parkeerplaats achter de tennishal waar voldoende gratis parkeermogelijkheden zijn. Ook is er een fietsenrek naast het clubgebouw, we verzoeken iedereen om alleen daar de fietsen en scooters neer te zetten.  

Het clubgebouw
Het clubgebouw is van maandag t/m vrijdag vanaf 18:30 uur open tot ca. 23:00 uur. Afhankelijk van de drukte kan het eerder of later sluiten. Op feestdagen is het clubgebouw gesloten. Tijdens evenementen, zoals bijvoorbeeld de competitie, gezelligheidstoernooitjes of jeugdactiviteiten is het clubgebouw ook geopend. Het clubgebouw is voorzien van toiletten, kleedkamers en douches. Leden van TVS mogen hier vrij gebruik van maken. Wel verzoeken wij onze leden om alles weer netjes achter te laten, doe alsof je thuis bent en behandel onze spullen met hetzelfde respect. 

Bij TVS hebben wij enkele regels m.b.t. het kantinegebouw:

 • Het niet toegestaan met graveltennisschoenen in het clubgebouw te komen. Wij verzoeken je om de
 • Schoenen te wisselen of gebruik te maken van de blauwe slofjes. Deze kun je pakken bij beide ingangen. 
 • Tennistassen graag in het rek in de gang plaatsen. Ook deze zijn niet welkom in onze kantine.
 • Honden zijn niet toegestaan in het clubgebouw.

In de kantine is er een betaalautomaat aanwezig, maar er kan ook nog met munten of contact geld betaald worden.

Gebruik van de banen 
Om te mogen tennissen op onze buitenbanen moet je lid zijn van onze vereniging en een baan gereserveerd hebben. Het buitenseizoen van TVS loopt van april tot begin november, waarbij we afhankelijk zijn van het weer. Door vorst kan het mogelijk zijn dat we iets eerder/later starten, bij mild herfstweer gaan we mogelijk ook iets langer door. Als het ’s avonds donker wordt kan de baanverlichting ingeschakeld worden. Dit doet het barpersoneel of een persoon die verbonden is aan een van de commissies / bestuur. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dat men zelf aan de lichtschakelaar gaat. 

Het gebruik van de banen is niet toegestaan als er regenplassen op de banen zichtbaar zijn of wanneer de tennisnetten naar beneden zijn gelaten. Volg te allen tijde de instructies van de mensen van het baanonderhoud. Je mag de banen alleen betreden met tennisschoenen. 

Na het tennissen, dienen de banen altijd geveegd te worden, dit doe je door een rondje te maken met het sleepnet over de gehele baan, van buiten naar binnen. Aan het begin van het seizoen is het van belang dat je de banen ook doet walsen nadat je gespeeld hebt. Op de baan staat een wals, je hoeft alleen ca 1.5 meter achter de achterlijn en direct over de achterlijn te walsen. 

Bij het verlaten van de baan neem je jouw afval zoals flesjes, blikken mee en gooit het in de afvalbak. 

Zijn er toernooitjes of competitiewedstrijden? Dan is er een kans dat er geen banen ter beschikking zijn om vrij te spelen. Door de club of KNLTB georganiseerde activiteiten hebben altijd voorrang t.o.v. vrij tennissen. 

De basisschooljeugd heeft toegang tot de banen tot 18.00 uur, de oudere jeugd tot 20.00 uur.

Baan reserveren 
Voordat je de buitenbaan betreedt zorg je ervoor dat er één baangereserveerd wordt. Dit kun je doen via de club-app  (downloaden via de appstore of playstore). Je knltb-nr en inloggegevens zijn hiervoor van belang, hou dit bij de hand. Er hangt tevens een digitaal afhangbord op de grijze meterkast in de gang van het clubgebouw, waar je terplekke een baan kunt reserveren. Je mag 45 min gebruik maken van de baan.  En is alles nog vrij, dan mag je ook 2x 45 minuten spelen, maar wel even reserveren. 

De banen zijn uitsluitend voor leden van TVS, wil je graag eens tennissen met iemand die geen lid is? Reserveer een baan in de knltb club-app en betaal vervolgens via de reserveringsmail de betaallink voor de introducé. Of koop in de kantine een introduce kaart. Voor € 7,50 kan een TVS lid met een niet lid 60 minuten spelen. Er moet dus dan wel een lid van de vereniging meespelen! 

Gasten (dus personen die niet geïntroduceerd worden door een lid van de vereniging) kunnen een baan huren. Het tarief hiervoor is € 20,- per 60 minuten. Je kan makkelijk en snel de baan boeken via de website www.tennisboeker.nl
Selecteer je datum en tijd waarop je wilt tennissen en betaal direct online de baan.
Na de betaling zal je reservering zichtbaar zijn voor alle leden in de KNLTB Clup.App zoals ook op het digitale afhangbord in ons clubgebouw. 

Huren binnenbanen
Voor de huur van banen in de tennishal verwijzen we je naar de site van tennishal Simpelveld: www.thsimpelveld.nl. Je kan hier zelf de beschikbaarheid zien of een uur de hal reserveren. Wil je graag regelmatig in de hal tennissen dan kan er ook een contract opgesteld worden, ook deze details staan op de website van de tennishal. 

Word jij onze nieuwe vrijwilliger?
We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers bij (jeugd)activiteiten of voor reguliere kantinediensten. Heb je interesse om op deze manier iets voor de club te kunnen betekenen en zo snel nieuwe mensen te leren kennen neem dan contact op met Harry Schnijderberg van de beheercommissie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ledenvergadering
Aan het begin van het jaar ( meestal in februari) wordt de algemene ledenvergadering gehouden, tijdens deze vergadering blikken wij terug op het afgelopen seizoen en kijken vooruit op het volgende seizoen. Wijzigingen m.b.t. het bestuur en o.a. contributie worden op deze avond besproken en hier wordt over gestemd, alle volwassen leden van TVS hebben stemrecht. Ieder lid krijgt een officiële uitnodiging voor deze ledenvergadering, hierin staat ook de mogelijkheid gegeven om (vooraf) vragen te stellen die behandelt worden tijdens de rondvraag van de ledenvergadering.

Leden van de vereniging kunnen te allen tijde inzage vragen in statuten en huishoudelijk reglement.

 

Ok, ik ben klaar voor de volgende stap, officiële toernooien en competitie! 
Bij TVS hebben wij de KNLTB voorjaars- en najaarscompetitie. Om hieraan mee te doen ontvang je een inschrijfformulier via je trainer en/of de jeugdcommissie. De bijdrage voor de competitie wordt per team door alle teamleden betaald, dit is een relatief klein bedrag. Dit bedrag bestaat uit de inschrijving van de competitie bij de bond en wat kleins te eten/drinken op de competitiedag zelf.  Wil je ook toernooien gaan spelen, dan adviseren wij jou om op toernooi.nl te kijken. Daar staat een overzicht van alle toernooien in Nederland. 

De competitie 
De voorjaarscompetitie start begin april en duurt 7 weken, er zijn diverse competitiesoorten en diverse speelsterktes voor de jeugd is dat op zondag. Inschrijven voor de voorjaarscompetitie doe je vóór 1 december. De najaarscompetitie start in september en duurt 7 weken, inschrijven voor de najaarscompetitie doe je vóór 1 juni. Heb je vragen over de competitie stel deze gerust aan je trainer of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Let op er wordt meestal een bijdrage gevraagd voor het eten/drinken/ballen tijdens de competitie.

TVS Toernooi, officieel KNLTB toernooi
Het TVS toernooi is voor iedereen die 25+ is, het vindt plaats in week 26 en duurt van maandag t/m zondag. Je kan dubbelen of mixen in je eigen speelsterkte, je geeft je op met een partner. Eerst worden er poule wedstrijden gespeeld en daarna worden de kwart, halve en/of finale gespeeld. Het TVS Toernooi is altijd een gezellige week, dus ook als je niet mee wilt doen, kom gewoon gezellig kijken! Wie weet doe je volgend jaar wel mee.

Heb je nog vragen of opmerkingen, we horen ze graag van je!!


Tot slot willen we je nog heel veel plezier toewensen bij onze vereniging.

Wij danken de volgende bedrijven voor hun sponsoring:

 • moonen_wanders.jpg
 • eyserhalte.jpeg
 • hendriks.gif
 • logo geveltechniek klein.jpg
 • Logo_Plus_Schouteten.JPG
 • logo_vaessen.png
 • venetian_blinds.jpg
 • van_montfort_advecatenkantoor.jpg
 • rpo_rebema.png
 • dijkstra_dakwerken.jpg
 • Zuyver-logo_1000x666.jpg
 • Moonen_Optiek2.png
 • intergarde.png
 • Logo_Spauwen_Werrij.JPG
 • IVO_logo_2010-400.jpg
 • logotennismeetings1.jpg
 • Logo_Hesi.jpg
 • Bosec.jpg
 • tornadosport.jpg
 • smeets1.jpg
 • dreessen willemse.jpeg
 • 2007a19d-d2b9-453f-bafb-214d723efc9f.jpg
 • frijns1.jpg
 • SomersBrabant-logo-h175px1.png
 • logo_sjabbie_sjiek_lage_resolutie.jpg
 • pastorieke1.jpg
 • max.jpg
 • jules.gif
 • saa.jpg

Contact

Tennisvereniging Simpelveld
Sportlaan 3
6369 VC Simpelveld
Telefoon clubgebouw: 045 5443848
 

Made and Hosted by: NijssenWeb