Informatie voor nieuwe leden

Gepost in Uncategorised

Hallo nieuw lid!

Wat leuk dat wij jou mogen verwelkomen bij TVS, de tennisclub van Simpelveld. Graag willen wij jou een beetje wegwijs maken in onze club. Vooraf willen we je graag erop attenderen, dat je altijd contact met ons kan opnemen. Het gehele bestuur wenst je heel veel tennisplezier bij onze vereniging en hopelijk kunnen we binnenkort persoonlijk kennismaken op ons park.

Wie is de juiste contactpersoon waarvoor:

Bestuur

Jacqueline Boltong – Voorzitter,Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   + 31 6 57785572
Nancy Jehne - Secretaris Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Marleen Frijns - Penningmeester Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Estelle Souren - Ledenadministratie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Veerle van Hees - Algemeen bestuurslid
Harry Schnijderberg - Beheer buitenbanen en terrein
Mike Meuwissen - Wedstrijdcommissie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mariska Werrij - Wetzels - Jeugdcommissie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Marcel Werry - SponsoringDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ron Winthagen - BeheercommissieDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Roel van Duren - activiteitencommissie

Voorzitters commissies:

Hub Werry - Voorzitter klachtencommissie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
VACANT- Pr-zaken - 

Groundsman - Henny Spronkmans

Telefoon kantine: 045 5443848
Adres van de club: Sportlaan 3, 6369 VC Simpelveld

  1. Ik ben lid, en nu?

We hopen je met de volgende informatie de eerste vragen te kunnen beantwoorden. Heb je hierna toch nog vragen, neem dan contact op met bovenstaande personen, we vinden het namelijk belangrijk dat je je snel thuis gaat voelen bij TVS!

Ledenpas
Als lid van onze vereniging ontvang je de KNLTB-ledenpas. Deze pas is een identiteitsbewijs voor op de club, bij toernooien of competitie. Met deze pas kan je ook een tennisbaan op ons park reserveren, dit wordt ook wel afhangen genoemd. (Hoe het afhangen precies werkt, lees je verderop). De passen kunnen op het openingstoernooi of daarna worden afgehaald in de kantine. Is de pas daar onverhoopt niet aanwezig, stuur dan een mailtje aan Estelle Souren van de ledenadministratie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Na je aanmelding als nieuw lid duurt het ongeveer 2/3 weken, dan zal je pas aankomen bij de ledenadministratie van TVS, deze zal de pas afgeven in het clubgebouw.

Hoe blijf ik op de hoogte van gezelligheidstoernooitjes en andere informatie over TVS?
TVS informeert haar leden via een digitale nieuwsbrief. Daarnaast staat alle informatie ook op de website en Facebook. Ook informatie over het inschrijven voor bijv. de KNLTB competitie, het TVS-toernooi en tennislessen delen wij via bovenstaande manieren. Meld je aan voor de nieuwsbrief, dit doe je door je e-mailadres op te geven bij de inschrijving. Krijg je geen nieuwsbrief? Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en ze zal het uitzoeken. Het is altijd handig om het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. toe te voegen aan je contacten in de e-mail account.

We hebben via de KNLTB een clubgebonden App voor mobiele telefoons. In deze app kan je tennismaatjes vinden, uitslagen van wedstrijden en het laatste nieuws over de club. Alle informatie rondom de app lees je hier: http://www.tvsimpelveld.nl/nieuws-activiteiten/264-heb-jij-al-de-knltb-club-app

De website bezoek je via www.tvsimpelveld.nl en onze Facebook pagina is tvsimpelveld. Ook de jeugdcommissie stuurt regelmatig mails naar de jeugdleden, betreffende bijv. het inschrijven voor de competitie of lessen.

In de gang van ons clubgebouw hebben we op de meterkastdeuren ook diverse informatie hangen. (bij binnenkomst direct links om de hoek)

Zoek tennismaatjes!
Tijdens het zomerseizoen hebben we elke dinsdag vanaf 18:00 uur herenavond, elke woensdag vanaf 19:00 uur hebben we damesavond. Tijdens deze avonden zijn alle volwassen TVS-leden welkom, met of zonder tenniservaring. Er worden korte wedstrijden gespeeld met diverse tennispartners. Weet je niet hoe de telling bij het wedstrijdtennis gaat? Geen probleem, we leggen het graag uit. Aanmelden is niet noodzakelijk.

Daarnaast organiseren wij diverse gezelligheidstoernooitjes tijdens het buitenseizoen, ook hier leer je nieuwe mensen kennen. Zo organiseren wij een Nieuwjaarstoernooi (voor volwassenen), openingstoernooi (voor iedereen), pizzatoernooi (voor jeugdleden).

  1. Algemene informatie over de club

Het tennispark heeft 7 gravelbanen, een oefenkooi, een miniveld en een mooi clubgebouw. Alle TVS leden mogen hier vrij gebruik van maken. Tevens is er een grote parkeerplaats achter de tennishal waar voldoende gratis parkeermogelijkheden zijn. Ook is er een fietsenrek naast het clubgebouw, we verzoeken iedereen om alleen daar de fietsen en scooters neer te zetten.

Het clubgebouw
Het clubgebouw is van maandag t/m vrijdag vanaf 18:30 uur open tot ca. 23:00 uur. Afhankelijk van de drukte kan het eerder of later sluiten. Op feestdagen is het clubgebouw gesloten. Tijdens evenementen, zoals bijvoorbeeld de competitie, gezelligheidstoernooitjes of jeugdactiviteiten is het clubgebouw ook geopend. Het clubgebouw is voorzien van toiletten, kleedkamers en douches. Leden van TVS mogen hier vrij gebruik van maken. Wel verzoeken wij onze leden om hier netjes mee om te gaan, doe alsof je thuis bent, behandel onze spullen met hetzelfde respect.

Bij TVS hebben wij enkele regels m.b.t. het kantinegebouw, zo is het niet toegestaan met graveltennisschoenen het clubgebouw in te gaan. Wij verzoeken je om de schoenen te wisselen of gebruik te maken van de blauwe slofjes. Deze kun je pakken bij beide ingangen.
Tennistassen kan je in het rek in de gang plaatsen. Ook deze zijn niet welkom in onze kantine.

Honden zijn niet toegestaan in het clubgebouw.

We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers bij activiteiten of voor reguliere kantinediensten. Heb je interesse om op deze manier iets voor de club te kunnen betekenen en zo snel nieuwe mensen te leren kennen neem dan contact op met de beheercommissie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ledenvergadering
Aan het begin van het jaar ( meestal in februari) wordt de algemene ledenvergadering gehouden, tijdens deze vergadering blikken wij terug op het afgelopen seizoen en kijken vooruit op het volgende seizoen. Wijzigingen m.b.t. het bestuur en o.a. contributie worden op deze avond besproken en hier wordt over gestemd, alle volwassen leden van TVS hebben stemrecht. Ieder lid krijgt een officiële uitnodiging voor deze ledenvergadering, hierin staat ook de mogelijkheid gegeven om (vooraf) vragen te stellen die behandelt worden tijdens de rondvraag van de ledenvergadering.

Leden van de vereniging kunnen te allen tijde inzage vragen in statuten en huishoudelijk reglement.

Gebruik van de banen
Het buitenseizoen van TVS loopt van eind maart tot begin november, waarbij we afhankelijk zijn van het weer. Door vorst kan het mogelijk zijn dat we iets later starten, bij mild herfstweer gaan we mogelijk ook iets langer door. Als het ’s avonds donker wordt kan de baanverlichting ingeschakeld worden. Dit doet het barpersoneel of een persoon die verbonden is aan een van de commissies / bestuur. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dat men zelf aan de lichtschakelaar gaat.

Na het tennissen, dienen de banen altijd geveegd te worden, dit doe je door een rondje te maken met het sleepnet over de gehele baan, van buiten naar binnen. Aan het begin van het seizoen is het van belang dat je de banen ook doet walsen nadat je gespeeld hebt. Op de baan staat een wals, je hoeft alleen ca 1.5 meter achter de achterlijn en direct over de achterlijn te walsen.

Het banenonderhoud wordt verzorgd door onze groundsman, Henny Spronkmans. Baanonderhoud is noodzakelijk, het is vanzelfsprekend dat u de beheerder daartoe de gelegenheid geeft.

Het gebruik van de banen is niet toegestaan als er regenplassen op de banen zichtbaar zijn of wanneer de tennisnetten naar beneden zijn gelaten. Volg te allen tijde de instructies van de mensen van het baanonderhoud. Je mag de banen alleen betreden met tennisschoenen.
Bij het verlaten van de baan neem je jouw afval zoals flesjes, blikken mee en gooit het in de afvalbak.

Zijn er toernooitjes of competitiewedstrijden? Dan is er een kans dat er geen banen ter beschikking zijn om vrij te spelen. Door de club of KNLTB georganiseerde activiteiten hebben altijd voorrang t.o.v. vrij tennissen.

Alle leden hebben gelijke rechten op alle banen.

De basisschooljeugd heeft toegang tot de banen tot 18.00 uur, de oudere jeugd tot 20.00 uur.

Baan reserveren
Voordat je de baan op gaat moet je de baan “reserveren”. Dit kan je via de KNLTB Club App doen, deze kan je downloaden via je mobiel. Wil je meer informatie over de KNLTB Club App? Deze kan je online vinden: http://www.tvsimpelveld.nl/nieuws-activiteiten/264-heb-jij-al-de-knltb-club-app

Ook is het mogelijk om een baan te reserveren via het digitale afhangbord in de gang van ons clubgebouw. Om via het digitale afhangbord te reserveren dien je je ledenpas te gebruiken.

Zijn alle banen bezet? Kijk dan welke baan het langste bezig is, je reserveert de baan door je pasje in de tweede rij te plaatsen. Ook hier draai je de klok naar de geplande starttijd.

Baan reserveren voor niet leden
De banen zijn uitsluitend voor leden van TVS, wil je graag eens tennissen met iemand die geen lid is? Koop dan in de kantine een introduce kaart. Voor € 7,00 kan een TVS lid met een niet lid 45 minuten spelen. Er moet dus dan wel een lid van de vereniging meespelen!

Gasten (dus personen die niet geïntroduceerd worden door een lid van de vereniging) kunnen een baan huren. Het tarief hiervoor is € 10,- per 45 minuten.

Huren binnenbanen
Voor de huur van banen in de tennishal verwijzen we je naar de site van tennishal Simpelveld: www.thsimpelveld.nl. Je kan hier zelf de beschikbaarheid zien of een uur de hal reserveren. Wil je graag regelmatig in de hal tennissen dan kan er ook een contract opgesteld worden, ook deze details staan op de website van de tennishal.

  1. Ik ben klaar voor de volgende stap, officiële toernooien en competitie!

Bij TVS hebben wij de KNLTB voorjaars- en najaarscompetitie, ook organiseren wij zelf een officieel KNTLB toernooi, het TVS Toernooi. Wil je meerdere toernooien spelen, dan adviseren wij om op toernooi.nl te kijken, daarnaast hangen er in onze kantine posters op van andere tennistoernooien in de regio.

Competitie
De voorjaarscompetitie start begin april en duurt 7 weken, er zijn diverse competitiesoorten op diverse dagen voor diverse speelsterktes. Inschrijven voor de voorjaarscompetitie doe je vóór 1 december. De najaarscompetitie start in september en duurt 7 weken, inschrijven voor de najaarscompetitie moet vóór 1 juni. Normaal geef je je op met een team, maar meld je ook aan als je geen team hebt. Mogelijk zoekt een ander team nog een speler! We adviseren je om contact op te nemen met de wedstrijdcommissie, Mike Meuwissen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zal je graag wegwijs maken.

TVS Toernooi, officieel KNLTB toernooi
Het TVS toernooi is voor iedereen die 25+ is, het vindt plaats in week 26 en duurt van maandag t/m zondag. Je kan dubbelen of mixen in je eigen speelsterkte, je geeft je op met een partner. Eerst worden er poule wedstrijden gespeeld en daarna worden de kwart, halve en/of finale gespeeld. Het TVS Toernooi is altijd een gezellige week, dus ook als je niet mee wilt doen, kom gewoon gezellig kijken! Wie weet doe je volgend jaar wel mee.

Heb je nog vragen of opmerkingen, we horen ze graag van je!!
Tot slot willen we je nog heel veel plezier toewensen bij onze vereniging.