Enquête over het digitale reserveren van banen, jouw mening is van belang!

Gepost in Nieuws

Via de nieuwsbrief krijgen alle leden de mogelijkheid om de mening te geven over het digitale afhangen, over het vooraf reserveren van banen en de speeltijd. Het is een korte enquête waardoor we hopen dat zoveel mogelijk leden de enquête invullen. 

Heb je de nieuwsbrief gemist? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.en we sturen je de nieuwsbrief alsnog toe. 

Herenavond start op dinsdag 7-7-2020

Gepost in Nieuws

Vanaf dinsdag 7 juli starten we weer met de herenavond, aangezien er weer zonder reservering getennist kan worden. Aangezien dit een verengingsactiviteit is zullen de banen worden gereserveerd in het digitale afhangsysteem.

De herenavond is elke dinsdag vanaf 18:00 uur. Er worden wedstrijden van 45 minuten gespeeld waarbij alle heren vanaf 17+ welkom zijn. Aanmelden is dus niet nodig en de indeling van de dubbels worden steeds gewisseld. Een perfecte avond voor de nieuwe leden om andere spelers te ontmoeten en om wedstrijden te oefenen. Iedereen is dus welkom! 

Versoepelingen per 1-7-2020

Gepost in Nieuws

Vanaf 1-7-2020 zijn er weer diverse versoepelingen die worden doorgevoerd in de noodverordening, onderstaand een samenvatting van de geldende maatregelen en wijzigingen. 

Maatregelen: 

• Blijf thuis bij klachten en laat u testen
• Was vaak uw handen
• Vermijd drukte
• Houdt 1,5 meter afstand van elkaar

Geldende uitzonderingen:
- Mensen uit 1 huishouden hoeven geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden.
- Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden van anderen.
- Jongeren tot 18 jaar hoeven bij elkaar geen 1,5 meter afstand te houden.
- Tot 18 jaar: houdt 1,5 meter afstand van volwassenen.
- Tijdens het tennissen hoeft niemand toe te zien op 1,5 meter afstand
Let op: Voorafgaand en na afloop van het tennissen dienen spelers van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en langs de baan.

Wat mag wel weer? 
Toeschouwers zijn weer welkom!

Tennissen in de hal is weer toegestaan!
Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen zijn weer open!

De jeugd mag weer ten alle tijden vrij tennissen,
(toezichthouder is niet meer nodig)

Het vooraf reserveren van een baan is geen verplichting meer, maar wordt wel gewenst om zo de drukte te reguleren, daarbij voorkomt het teleurstelling als de banen bezet zijn.
Afhangen bij gebruik van een baan is wel ten alle tijden verplicht conform het baanreglement van TVS. Dit kan via de KNLTB ClubApp of via het digitale afhangbord in de gang van de kantine. Het houten afhangbord aan de buitenzijde van het clubgebouw is niet meer in gebruik. 

Wat mag op het terras en de kantine?

• Volg de looproute in de kantine, er is een ingang en een uitgang. 
• Dringend verzoek om te pinnen i.v.m. hygiëne
• Iedereen houdt binnen en buiten 1,5 meter afstand (uitzondering hierop vormen mensen die een gezamenlijke huishouding voeren of tweetallen, vanaf 3 personen moet er ook aan tafel 1.5 meter afstand tussen de personen zijn.)
• Tussen de tafels dient er ten alle tijden 1,5 meter afstand te zijn. Daarom-> Tafels niet verplaatsen aub.
• Gasten zitten verplicht aan een tafel, zowel op het terras als binnen. Staan is niet toegestaan op het terras, wel langs de tennisbanen. 
• Binnen mogen tot 100 personen, zonder gezondheidscheck, zonder reservering, met 1,5 meter afstand.
• Buiten mogen tot 250 personen, zonder gezondheidscheck, zonder reservering, met 1,5 meter afstand.

Boetes

Bij het overtreden van de geldende maatregelen zijn de volgende boetes aan de orde:

Persoonlijke boete € 389,00 inclusief strafbeschikking 
Club: € 4.000,00 welke we zullen verhalen op de overtreders. 

Mogelijkheid tot sluiting van de tennisclub: en dan kan niemand meer tennissen.... 

Alles over de Grote Clubactie 2020 - Jouw inzet is goud waard!

Gepost in Nieuws

TVS heeft ervoor gekozen om dit jaar mee te doen aan de Grote Clubactie.

Dit jaar is geen gewoon jaar voor TVS, op de vooravond van het nieuwe tennisseizoen kregen we het bericht dat we niet mochten starten. Wegens corona viel o.a. de KNLTB voorjaarscompetitie en het TVS Toernooi uit. De financiële gevolgen hiervan zijn enorm voor onze club. Onze spaarspotjes voor onderhoud, vernieuwing in en rond het clubgebouw en de mogelijke aanleg van extra (padel)banen of andere grote investeringen raken leeg. En het budget voor activiteiten of andere leuke extraatjes is wat kleiner dan in de voorgaande jaren. De voornaamste oorzaak is het wegvallen van de kantineomzet. Daarom hebben we binnen het bestuur gekeken naar mogelijkheden om de (financiële) gevolgen van de Coronacrisis te minimaliseren en ervoor gekozen om deel te nemen aan de Grote Clubactie. 

De Grote Clubactie helpt verenigingen en instellingen in heel Nederland hun doelen te verwezenlijken door middel van een jaarlijkse loterij. De leden en vrienden van TVS verkopen de loten voor € 3,- per stuk. Hiervan gaat 80% (€ 2.40 per lot) rechtstreeks naar de vereniging. Van de overige 20% wordt een loterij georganiseerd, waarbij lotenkopers vele prijzen kunnen winnen, waaronder  € 100.000,-. De Grote Clubactie begint in september 2020. 

De opbrengst voor verenigingen ligt ongeveer tussen de € 1.000,- en  € 10.000,- per vereniging!
Maar het resultaat is vooral afhankelijk van de inzet van de lotenverkopers, onze leden! 

Ouders en senioreleden gezocht om deze actie op te zetten!
Wij zoeken daarom 2 of 3 ouders van jeugdleden of seniorleden die gezamenlijk met Veerle van Hees een werkgroep willen vormen om de grote clubactie tot een groot succes te maken. Je hoeft maar 2 of 3 keer fysiek bij elkaar te komen om de actie goed op te zetten, het is dus een eenmalige inzet voor TVS die ontzettend beloond wordt! Is de werkgroep eenmaal gevormd zal men gezamenlijk bepalen waar het opgehaalde bedrag aan gespendeerd zal worden. Denk bijvoorbeeld aan een activiteit, competitieshirts of een nieuw speeltoestel voor op de club. 

Hoe verkoop je loten?
Dat kan via de van-deur-tot-deur actie, maar ook via je mobiel of online. Dat scheelt een hoop (wandel) tijd! 

Online
Iedere vereniging kan gratis gebruik maken van een eigen online omgeving waar kopers eenvoudig online een lot kunnen kopen. Deze vorm van lotenverkoop is de perfecte manier voor (oudere jeugd)leden om zo makkelijk loten te verkopen voor de vereniging. De weblink naar deze pagina kan persoonlijk door leden gedeeld worden via WhatsApp, social media en e-mail met vrienden en familie.

Voordelen • Clubs hoeven zelf geen machtigingen in te voeren • De link is eenvoudig te delen via social media en online door leden • De koper ontvangt zijn lotnummers per e-mail

Verkoopboekje
Met het verkoopboekje gaan verkopers langs bij familie, vrienden en buurtbewoners. Via dit verkoopboekje geven kopers voor de aankoop van hun lot(en) een eenmalige machtiging af. Deze machtiging kan online worden afgegeven via de QR-code of weblink die in het verkoopboekje staat vermeld, of door deze handmatig in te vullen in het boekje. Met name verenigingen die veel jeugdleden hebben, maken gebruik van deze verkoopmethode.

Voordelen • Kinderen hoeven niet met geld over straat • Bij gebruik van de QR-code of weblink, ontvangt de koper zijn loten per e-mail en staan de lotnummers vermeld op het bankafschrift • Bij gebruik van de QR-code of weblink, hoeven clubs zelf geen machtigingen in te voeren

Papieren lot
De papieren loten worden vooraf door de vereniging voor € 0,60 per stuk ingekocht bij de Grote Clubactie. Lotenkopers betalen contant € 3,- en krijgen een papieren lot. Per lot levert dit € 2,40 op voor de club. Met deze methode van lotenverkoop ontvangt de club meteen het geld.

Voordeel • Geschikt voor verkoop tijdens evenementen

Superlot van € 150,-
Een Superlot bestaat uit 50 loten van € 3,- en is uitermate geschikt om te verkopen aan seniorenteams en lokale bedrijven. De verkoop van het Superlot leent zich goed voor oudere jeugdleden, volwassen leden en leden uit de sponsorcommissie (die een affiniteit met verkoop hebben). 

Voordelen • Je verkoopt 50 loten ineens: dat is direct € 120,- voor de clubkas • Geschikt als mini-sponsoring • Je club maakt met ieder verkocht Superlot kans op het Grote Clubfeest t.w.v. € 5.000,-

Wat levert het op voor de verkopers? 
Door je in te zetten voor de club levert het je in ieder geval heel veel waardering op! Want wij zijn een vereniging voor en door leden. Maar er is meer! 

De 20-loten-actie
Verkoop jij 20 loten of meer loten dan ontvang je een leuke beloning vanuit de Grote Clubactie Bijvoorbeeld een dagje pretpark. De vouchers van de 20-loten-actie worden vanaf 7 oktober digitaal beschikbaar gesteld vanuit de Grote Clubactie.

De landelijke Kids-verkoopwedstrijd.
De Grote Clubactie organiseert een Kids-verkoopwedstrijd voor jeugd t/m 13 jaar. Dit is een landelijke verkoopwedstrijd waarbij de beste jeugdlotenverkopers worden beloond door middel van diverse prijzen. De beste lotenverkoper wint een Nintendo Switch. 

Kunnen we op je inzet rekenen? 

kidstennis - gratis proeflessen voor kinderen

Gepost in Nieuws

Voor kinderen tot 13 jaar zal Wim Bisschoff gratis lessen geven om kennis te maken met tennis. 

De lessen gaan plaatsvinden op donderdag- en vrijdagmiddag tussen 13:00 en 15:00 uur. Op: 28/29 mei 4/5 juni en 11/12 juni. 

Willen jouw (klein) kinderen of vriendjes deelnemen aan deze kennismakingslessen? Dat kan! 
Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of app Wim 06-23656709. 

Lessen zullen plaatsvinden op ons tennispark, Sportlaan 3 te Simpevleld. 

Iedereen is welkom! 

Zomerabonnement voor nieuwe leden - maak kennis met tennis!

Gepost in Nieuws

Zomerabonnement 2020 voor NIEUWE LEDEN

Blijf actief en kom deze zomer lekker tennissen op ons mooie tennispark voor € 25,- juniorleden en € 45,- senior leden.

Met dit abonnement mag je 2 maanden lang onbeperkt gebruik maken van onze tennisbanen. De ingangsdatum van het zomerabonnement is flexibel maar moet liggen in de maanden mei, juni of juli. (Het zomerabonnement stopt automatisch na twee maanden.)

Mocht je na afloop van het abonnement besluiten om regulier lid te worden van onze vereniging, dan verrekenen we het bedrag met de reguliere abonnementskosten.

Aanmelden of meer informatie? Vul het aanmeldformulier in op www.tvsimpelveld.nl

Of neem contact op met de secretaris Patrick Gramsma tel. 06-53832118 e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onbeperkt tennissen – je kunt vrij komen tennissen volgens het digitale afhangsysteem op het park met de daarbij geldende regels. Je kunt een baan reserveren per 45 minuten en langer wanneer er voldoende ruimte is.

 • Check de website voor de verplichte maatregelen die nu gelden op het park;
 • Wijzigingen worden op de website gecommuniceerd.

Wil je tennislessen volgen?

Neem een proefpakket af bestaande uit vijf keer een uur les voor € 25,-  voor junioren  en € 35,- voor senioren. Hiervoor kun je contact opnemen met onze tennisleraren:

Wim Bisschoff  telefoon: 06-23656709 of Rick Vliegen telefoon: 06-52346934.

 

 

TVS Toernooi 2020 gaat niet door

Gepost in Nieuws

Helaas hebben we het bericht ontvangen dat alle KNLTB toernooien tot 2 augustus niet mogen plaatsvinden. Hierdoor gaat er ook definitief een streep door het TVS Toernooi. De wedstrijdcommissie zal de mogelijkheden bekijken om de een alternatief toernooi te organiseren. Hierover later meer!

Baan afhangen - we gaan 100% digitaal!

Gepost in Nieuws

De noodzaak om vooraf verplicht digitaal een baan te reserveren heeft TVS laten kennismaken met het digitale afhangsysteem van de KNLTB. We zijn enorm blij met de manier waarop onze leden de app en het digitaal reserveren omarmt hebben. En hoewel sommige leden nog wat moeite hebben om de app te installeren lukt het meestal wel met wat hulp van andere tennismaatje.

Gezien het succes van het digitaal afhangen en reserveren van een baan via de app hebben we besloten om 100% digitaal afhangen toe te passen per 1 juni 2020. Dat wil zeggen we zullen vanaf begin juni het houten bord vervangen door een touchscreen afhangbord dat in de gang van het clublokaal geïnstalleerd gaat worden. We willen benadrukken dat we dit digitale afhangbord gratis in bruikleen krijgen van de KNLTB. Er zijn géén kosten voor TVS.

Het voordeel van de touchscreen afhangbord is dus dat je niet meer verplicht bent via je mobiel te reserveren maar dat je ook op de club, met behulp van je KNLTB pasje een baan kan reserveren zonder al te veel moeite. Je kan dus ervoor kiezen om vooraf een baan te reserveren via de app, zo weet je zeker dat je een baan krijgt en wat je starttijd zal zijn. Daarnaast kan je ook ervoor kiezen om, net zoals vroeger, gewoon spontaan naar TVS te komen en te tennissen. Dan is de kan kans wel aanwezig dat je even moeten wachten tot een baan vrij is. Via het beeldscherm zie je makkelijk welke baan als eerste vrij komt en kan je inschrijven voor het aansluitende tennisrondje. 

We zoeken nog een mooie bestemming voor het houten afhangbord dat pas vorig jaar vervangen is geworden door sponsoring van Car Care Company. Want het zou zonde zijn om dit bord nu niet meer te gebruiken. We hebben met de sponsor gesproken en hij heeft alle begrip voor onze keuze om digitaal te gaan!

Ps. heb je nog moeten met het downloaden van de app? Kijk op de link naar onze TVS website met uitleg hoe je de app kan downloaden. Of kijk op de website van de KNLTB die de meest voorkomende problemen weergeeft.

maatregelen i.v.m. corona - update 28-5-2020

Gepost in Nieuws

Alle leden van TVS mogen weer tennissen, maar er zijn wel regels waaraan iedereen zich dient te houden.
 
Vrijspelen voor jeugd t/m 18 jaar
Dit is alleen mogelijk als er een toezichthouder op het park is.
Op de volgende tijden is er een toezichthouder aanwezig:
maandag t/m vrijdag tussen 16:30 en 19:00 uur
woensdag afwijkend van 14:00 t/m 19:00 uur
zaterdag tussen 9:30 en 11:30 uur.

Wil je als jeugdlid tennissen tijdens bovenstaande uren dien je hiervoor digitaal een baan te reserveren via de app. 
 
Vrijspelen voor jeugd, voor gezinnen
Ouders (die lid zijn van TVS) mogen ook tennissen met hun kinderen. De ouder fungeert op dat moment als toezichthouder. Deze volwassene dient een baan te reserveren met het kind via de app. De ouder is op dat moment de toezichthouder, daarmee is hij verplicht om op het tennispark toe te zien op naleving van de geldende maatregelen.
 
Op het moment dat er lessen gegeven worden, is ten allen tijde de trainer de toezichthouder.
Dan ontslaat echter niemand van de verantwoordelijkheid om de gedragsregels na te leven.
 
Vrijspelen voor volwassenen
Dat is mogelijk mits er vooraf een baan is gereserveerd via de knltb-club-app. Lees hier meer over het downloaden van deze app.
Voor het vrijspelen van volwassenen is er geen toezichthouder nodig.
Ook dubbelen is weer toegestaan voor 18+ leden. Let bij de reservering wel op dat je ook 4 namen van personen opgeeft die gezamelijk gaan tennissen.

 Belangrijk voor iedereen:
 • Het is verplicht om vooraf digitaal af te hangen via de KNLTB app
 • Kom niet eerder dan 10 minuten voor de sportactiviteit aan op de sportlocatie en ga direct daarna naar huis.
 • Het verblijf op of naast onze banen zonder reservering is niet toegestaan. Ook niet voor ouders van jeugd.
 • Het betreden van de kantine en de kleedruimte is verboden, enkel het toilet en wasbak voor handen wassen mag gebruikt worden. Er is dus geen (sport)drank te koop bij TVS
 • Let er bij het wisselen van helft altijd op dat je met de klok meedraait
 • Houdt ten alle tijden 1,5 meter afstand
 • Hoest en nies in je elleboog
 • Schud geen handen en geef geen high fives 
 • Desinfecteer en was je handen direct na het verlaten van de baan en bij thuiskomst
 • Blijf thuis als jij, of iemand in je huishouden verkouden is of koorts heeft (e.e.a. conform richtlijnen RIVM)
 • Klaar met tennissen? Direct naar huis
 • Neem je eigen ballen mee om te tennissen/padellen en markeer deze.
 • Neem je eigen materiaal mee zoals een bidon met water en een handdoek.
 • Ga tijdens het tennissen/padellen niet dichtbij elkaar zitten (bankje of stoelen).
 • Maak geen gebruik van de scoreborden op de baan.

richtlijnen 1

richtlijnen 3

Baanonderhoud, een must voor alle spelers!

Gepost in Nieuws

Als club werken we hard om onze banen in perfecte conditie te krijgen en houden, maar dit kan alleen als alle spelers hun steentje bijdragen. Alleen door de juiste aandacht na elke wedstrijd, na elke uurtje vrij spelen of training houden we deze goede baanconditie vast!

We verzoeken alle gebruikers van onze banen de volgende regels te volgen:

VEGEN Bij het einde van elke ontmoeting.
Hoe? Men sleept het sleepnet/borstel CIRKELGEWIJS van buiten naar binnen, te beginnen aan de buitenrand van de uitloopruimte.
Voordelen: De grove gravel blijft beter op het effectieve speelveld wat bevorderlijk is voor de structuur en de waterdoorlatendheid van het veld en dus de speelkwaliteit. Daarnaast ga je zo mos begroeiing van het speelveld tegen.

WALSEN
De banen zijn nog erg zacht, waardoor je makkelijk gaten maakt in de gravel. Maak je een gat? Schuif de uitgelopen gravel met de voet terug en stamp de gravel vast.
In het begin van het seizoen moet er na elke speelbeurt eerste geveegd worden met het sleepnet. Daarna dient men met de wals over de meest bespeelde gedeeltes te gaan. Dus achter de baseline en in het servicevak.

Bij droog & zonnig weer SPROEIEN
Onze banen zijn voorzien van een automatisch sproeisysteem. Op het moment dat het systeem begint hoor je een toeter. Je hebt dan genoeg tijd om je spullen bij elkaar te pakken en de baan te verlaten. Daarna begint de sproeier automatisch. Het systeem wordt alleen door bevoegde personen bedient.

Waarom sproeien? Op een droog veld heeft men meer kans om uit te glijden en daardoor de kans op blessures.  Een vochtig terrein speelt comfortabeler, bovendien blijft de structuur van de baan beter behouden. Bij wind waait de droge gravel weg, daarnaast kan het vervelend zijn (zeker voor de ogen).

Handmatig sproeien wordt afgeraden door de club, i.v.m. legionella. Op eigen risico kan je de aanwezige handsproeiers gebruiken bij extreme droogte.

Baanonderhoud heeft altijd voorrang
Is onze groundsman aan het werk op de baan heeft dit altijd voorrang op vrij spelen. Je dient dan een andere beschikbare baan te kiezen of te wachten totdat klaar is.

Wanneer is een terrein niet bespeelbaar?
-       Als er waterplassen op staan.
-       Als er een vochtige film te zien is op terrein.

Andere tips en tricks om de banen netjes en goed bespeelbaar te houden:
-      Probeer het baangebruik zoveel mogelijk te spreiden, kies dus niet altijd baan 1 of 3, maar kies ook eens 5 of 7. Zo bijven alle banen in vergelijkbare conditie.
-      Tennisschoenen, deze zijn verplicht! Andere schoenen, ook loopschoenen, zijn absoluut verboden en beschadigen het terrein ernstig.
-      Ben je klaar met tennissen? Laat geen lege flessen en andere rommel achter. Bij elke baan is een prullenbak in de buurt, het kost een kleine moeite en de banen blijven zo netjes.
-      Ben je klaar met spelen, klop je tennisschoenen uit over op de baan en niet er naast of nog erger, op het terras of in de kantine.
-      De nethoogte wordt elke week gecontroleerd en eventueel aangepast. Het is dus niet nodig (en niet gewenst) om zelf het net te verstellen.
-      Gebruik de telborden zoals bedoeld, deze stel je per hand bij, niet met een tennisracket.
-      Lees ook het baanreglement voor alle regels op en rond de baan.

Merk je een defect op? Is er een lijn los? Een gat in het net? Iets mis met een sleepnet? is er een sproeier die niet goed functioneert?? Enz enz enz, meld het direct, dit kan je melden aan de groundsman, de trainers, iemand van het bestuur of per mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Het is in ieders belang dat de club zo snel mogelijk op de hoogte is over een defect.

!!!Bedankt voor de medewerking en veel speelplezier!!!

Binnenkort mag iedereen weer tennissen!

Gepost in Nieuws

Goed nieuws! Binnenkort kunnen naast de jeugdleden ook de 18+ leden tennissen. Echter verwachten we wederom dat de KNLTB en de gemeente Simpelveld met protocollen en richtlijnen komen. We wachten deze af en hopen binnenkort meer nieuws met jullie te kunnen delen! tot die tijd kan men nog niet tennissen!

 

Wij danken de volgende bedrijven voor hun sponsoring:

 • SomersBrabant-logo-h175px1.png
 • tornadosport.jpg
 • logo_sjabbie_sjiek_lage_resolutie.jpg
 • logotennismeetings1.jpg
 • saa.jpg
 • Moonen_Optiek2.png
 • venetian_blinds.jpg
 • max.jpg
 • van_montfort_advecatenkantoor.jpg
 • eyserhalte.jpeg
 • Zuyver-logo_1000x666.jpg
 • jules.gif
 • moonen_wanders.jpg
 • logo geveltechniek klein.jpg
 • Logo_Plus_Schouteten.JPG
 • frijns1.jpg
 • rpo_rebema.png
 • Logo_Hesi.jpg
 • logo_vaessen.png
 • dijkstra_dakwerken.jpg
 • smeets1.jpg
 • Logo_Spauwen_Werrij.JPG
 • Bosec.jpg
 • pastorieke1.jpg
 • dreessen willemse.jpeg
 • intergarde.png
 • 2007a19d-d2b9-453f-bafb-214d723efc9f.jpg
 • IVO_logo_2010-400.jpg
 • hendriks.gif

Contact

Tennisvereniging Simpelveld
Sportlaan 3
6369 VC Simpelveld
Telefoon clubgebouw: 045 5443848
 

Made and Hosted by: NijssenWeb