Update van de padelcommissie

Gepost in Padel

Beste leden van TVS,

Zoals jullie weten heeft de padelcommissie sinds de laatste ALV groen licht gekregen om de mogelijkheden van padel binnen TVS te onderzoeken. Wij zijn daarna ook direct met veel zin en motivatie aan de slag gegaan.
In deze nieuwsbrief willen wij de leden meenemen naar de stand van zaken tot nu toe. Wij zijn van mening dat een open communicatie naar de leden zeer belangrijk is. Het doel is duidelijkheid over waar we staan, wat er nog moet gebeuren en wat we voor ogen hebben. We willen voorkomen dat er “verschillende scenario’s” een eigen leven gaan lijden en dat deze “scenario’s“ voor onrust zorgen binnen TVS.

De stand van zaken:
De padelcommissie heeft inmiddels 3 vergaderingen gehad. Binnen deze vergaderingen zijn een aantal stappen genomen.

 • Opstarten gesprekken met de gemeente Simpelveld: Deze gesprekken verlopen positief. De gemeente staat open voor padel binnen TVS. Men wil ook graag meedenken in de mogelijkheden. Dat is natuurlijk goed nieuws, maar het zou ook raar zijn als dit niet zo was, gezien het beleid van de gemeente waarin sport en beweging voor alle leeftijden een prominente rol in het beleidsplan heeft. Tijdens deze gesprekken met de betreffende ambtenaren is ons beleidsplan met betrekking tot padel gepresenteerd en gekoppeld aan cijfers vanuit de KNLTB en verenigingen die reeds padel hebben. Vervolggesprekken staan gepland. Er wordt een brief met betrekking tot onze plannen gestuurd naar het College en de Raad
 • Locatie banen en offertes: er zijn meerdere offertes bij verschillende padelbouwers opgevraagd. Hieruit worde een selectie gemaakt, waarbij gekeken wordt naar de beste prijs/kwaliteitsverhouding. Wat betreft de locatie van de padelbanen zijn we binnen ons park vrij beperkt. Het gebruik maken van grond buiten ons park vraagt goedkeuring van de gemeente. Deze gesprekken lopen, zoals hierboven aangegeven.

In de onderstaande foto’s kunnen jullie zien voor welke 2 locaties de offertes zijn aangevraagd.
 
Locatie buiten park TVS:
Naast baan 1 en 2. Padelbanen mooi in het zicht vanuit kantine.
 

 
 
Locatie op baan 6:
Let wel; 3de baan is optioneel (mogelijkheid voor de toekomst), maar is wel reeds ingetekend voor het complete beeld.
(NB; de naam vd bouwer staat op foto, wilt niet zeggen dat we met hun in zee gaan).


 

Financiering
De financiering is nog niet volledig uitgewerkt. Totdat precies duidelijk is wat de gemeente, in welke vorm dan ook, voor TVS kan betekenen gaan wij er gemakshalve vanuit dat het project volledig extern gefinancierd gaat worden (minus subsidies).
Het terugverdienen wordt bereikt via o.a. verhuur van banen (in daluren) aan niet leden en toeristen vanuit vakantieparken in de regio, het organiseren van clinics, bedrijfsuitjes en het aantrekken van nieuwe leden.
De padelcommissie wilt op voorhand aangeven dat de komst van padel GEEN invloed zal hebben op de contributie voor tennissende leden.
 
Clinic padel TVS
Om leden enthousiast te maken en kennis te laten maken met padel zijn er 2 gratis padel clinics georganiseerd. De eerste vond plaats op 1 mei en de volgende staat gepland voor 15 mei a.s.. De animo was groot. Tot op heden hebben 40 leden ingeschreven/deelgenomen! De reacties na de eerste clinic waren zeer positief en enthousiast! Er werden vrij snel leuke rally’s gespeeld waarbij plezier en gelach de boventoon voerden. Commentaren als: “wat een leuk spelletjes is dit”, “super leuk, die rally’s met onverwachte ballen”, “wel wat lastig die glazen wand, maar het is een  uitdaging”, “wat zou het super zijn als we dit binnen TVS zouden kunnen krijgen”, passeerden de revue.
 
Tot slot nog even dit
Zoals eerder al aangegeven is padel de snelst groeiende sport ter wereld! De cijfers met betrekking tot groei aantal leden, contributie inkomsten, kantineopbrengsten, inkomsten verhuur banen etc. spreken voor zich. Tijdens de opzet van de padelcommissie is er bewust gekozen om enthousiastelingen, kritische mensen en mensen die padel niet kenden bij elkaar te zoeken.
Wat wij als padelcommissie duidelijk willen vermelden is dit: “Of je als lid van TVS padel nou leuk vindt of niet, … of je het wel of niet gaat spelen, dat mag geen verschil maken voor de keuze of padel voor TVS wel of geen toegevoegde waarde heeft. Padel is belangrijk voor de “wederopbouw” van TVS als club en niet per definitie voor het individu”.
 
Natuurlijk houden we, als padelcommissie, jullie op de hoogte van komende en lopende zaken!

In de nabije toekomst zullen er nog padelclinics georganiseerd worden!!
Zodat ook jeugd / jong senioren en leden die op zaterdag werken kunnen deelnemen.

 
We hadden graag voor iedereen een info avond willen houden, waarin we meer tekst en uitleg konden geven over het project en vragen van individuele leden konden beantwoorden. Helaas is dit gezien de huidige corona-maatregelen niet fysiek mogelijk. Hierdoor is de communicatie naar jullie toe lastiger en blijven er misschien zaken onduidelijk.
 
Heb je naar aanleiding van bovenstaande informatie vragen of opmerkingen, mail deze dan aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Wij willen graag een zo breed mogelijk draagvlak creëren onder alle leden.
 
T.V.S. is van en door de leden, dat is en hoort zo te blijven, ook in de toekomst.
 
 
Met sportieve groeten,
 
De Padelcommissie
Bjorn Boumans
Marcel van den Adel
Mike Meuwissen
Ruurd Polderman
Marc Werrij
Jossie Krings

Nog niet ingeschreven voor de padel-clinic?
Inschrijven voor de padel-clinic kan nog steeds bij de padelcommissie via een appje, sms of e-mail:
Bjorn Boumans Tel. 06-53783684, Marcel van den Adel Tel. 0032 492 56 67 02 of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heb je het bericht in de Limburger of op Facebook gemist n.a.v. de Padel-clinic op 1 mei jl.?
Kijk snel op: https://www.limburger.nl/cnt/dmf20210501_96932280
en https://nl-nl.facebook.com/TVSimpelveld/videos/511058573244255/PADEL IS BOOMING!!

Gepost in Padel

Recent gezien bij " Beau" op RTL4 
 
Afgelopen week was Padel een item bij de late night show "Beau" op RTL4.
Oud profvoetballer Ronald de Boer en oud proftenniser John van Lottum bespraken de gigantische groei die padel doormaakt in de wereld en nu ook Nederland.
De snelst groeiende sport ter wereld...makkelijk te leren en te beoefenen op elk niveau. Geschikt voor elke leeftijd. 
" Tennis leer je in vijf jaar, padel binnen 5 uur",  sprak John van Lottum.
 
Heb je het gemist?? Kijk het item terug via onderstaande link.
 
Wil je nog meer padel nieuws lezen, dat is het volgende krantenartikel interessant! 

Padel binnen onze club, de eerste stap: oprichten padelcommissie!

Gepost in Padel

Op 26 februari tijdens de algemene ledenvergadering hadden wij (de padel -commissie) een presentatie gegeven van de nieuw opgerichte padelcommissie binnen onze club. Alles online en coronaproef gepresenteerd door Mike Meuwissen middels een powerpoint. Daarnaast gaf de voorzitter van Racket club Kimbria, vroeger tennisvereniging Kimbria uit Maastricht , de heer Peter van de Kragt, een presentatie over hoe Padel zijn weg heeft gevonden binnen de club. Hij gaf daarin duidelijk aan,dat het invoeren van Padel de afgelopen 3 jaar voor veel toestroom van nieuwe leden heeft gezorgd. Dat na aanvankelijke twijfel, veel tennisleden van jong tot oud 65+ nu ook super enthousiast zijn geworden. Het is bij Kimbria zelfs zo populair dat men een 3de en 4de baan willen aanleggen vanwege enorme drukte op de padelbanen.  

Padel is momenteel de snelst groeiende sport in de wereld en zeker ook in Nederland barst het uit zijn voegen. In Argentinië is het intussen de nationale sport en in Spanje is het de meest populaire sport na voetbal, met 5 miljoen spelers. Padel (je spreekt het uit met de klemtoon op de tweede lettergreep: pa-dél) is een mix van tennis en squash, al zijn er wel verschillen met beide sporten.

Er is technisch en tactisch toch een groot verschil met tennis, je kweekt eigenlijk omgekeerde reflexen. Je loopt vooruit waar je bij de andere sport achteruit loopt en vice versa (vanwege de glaswand, waar de bal tegen stuiten mag, heb je andere reflexen nodig). Er is wel veel synergie met tennis en het wordt veel op tennisclubs gespeeld, maar het gaat om een andere sport. Padel staat open voor een veel breder publiek dan tennis. In de beginfase zien de nieuwe padelbanen / -clubs vooral tennissers in deze nieuwe sport instappen, maar gaande weg zien alle padelclubs meer en meer mensen komen die niets met tennis te maken hebben. En vooral dit laatste is de kans voor TV Simpelveld om de daling van tennisleden en met name jonge leden op te vangen voor de toekomst. Groei van leden zit veel in de leeftijdsklasse 24 -35 jarige.  

Padel is ook een spelletje dat technisch heel laagdrempelig is om in te stappen. Iemand die het nog nooit gedaan heeft, gaat meteen ondervinden dat het leuk is. In Nederland zie je vermenigvuldiging na vermenigvuldiging van padelbanen en leden. En wij als padelcommissie (Mike Meuwissen, Ruurd Polderman, Marcel van den Adel, Marc Werrij en padelleraar Bjorn Boumans ) willen deze sport ook graag lanceren in Simpelveld. Vele van deze padelcommissie zijn al een aantal jaren Padel-lid bij Padel- en Tennisvereniging Houtem-Valkenburg en Tennis en Padelvereniging Dassenburcht te Hulsberg. We spreken dus uit eigen padel ervaring en zijn super enthousiast over dit spelletje.

De plannen zijn om een gedegen onderzoek te doen naar de mogelijkheden binnen onze club om zo met een goed plan van aanpak te komen dat we in een later stadium met u als lid van TVS willen delen. 

Een padelbaan ziet er zo uit

Padel word in een padelkooi gespeeld, met een afmeting van 10 x 20 meter. Met aan de achterkant en deels zijkant glas en verder tralies. Je serveert altijd onderhands (wat zorgt dat je dus meer kans heb op een rally) en de bal moet eerst stuiten op de grond in het voorste vak (net als tennis zeg maar). Na het retourneren van de service moet de bal eerst de grond raken aan de overkant (dus niet BAM in 1x tegen de glaswand aan de overkant slaan) en speel je de rally uit. 1x stuiten mag, 2x is fout. Daarnaast zijn de spelregels qua telling gelijk als bij tennis (ook het draaien van kant en speelhelft). Padelballen zijn qua formaat gelijk als tennis echter zachter, indien je het een paar keer gedaan hebt dan wijst het zich alles vanzelf.

Wil je meer info over padel dan kan je je nu al aanmelden bij 1 van ons van de padel-commissie. Wij willen zodra het allemaal weer kan (i.v.m. Corona) een PADEL kennismaking organiseren, waarbij je eens kunt proberen of padel ook iets voor jou is.

Wij danken de volgende bedrijven voor hun sponsoring:

 • Moonen_Optiek2.png
 • Zuyver-logo_1000x666.jpg
 • tornadosport.jpg
 • dreessen willemse.jpeg
 • 2007a19d-d2b9-453f-bafb-214d723efc9f.jpg
 • max.jpg
 • logotennismeetings1.jpg
 • pastorieke1.jpg
 • saa.jpg
 • IVO_logo_2010-400.jpg
 • venetian_blinds.jpg
 • smeets1.jpg
 • logo_sjabbie_sjiek_lage_resolutie.jpg
 • logo geveltechniek klein.jpg
 • intergarde.png
 • Logo_Hesi.jpg
 • frijns1.jpg
 • SomersBrabant-logo-h175px1.png
 • dijkstra_dakwerken.jpg
 • eyserhalte.jpeg
 • jules.gif
 • Logo_Spauwen_Werrij.JPG
 • rpo_rebema.png
 • Bosec.jpg
 • Logo_Plus_Schouteten.JPG
 • hendriks.gif
 • van_montfort_advecatenkantoor.jpg
 • moonen_wanders.jpg
 • logo_vaessen.png

Contact

Tennisvereniging Simpelveld
Sportlaan 3
6369 VC Simpelveld
Telefoon clubgebouw: 045 5443848
 

Made and Hosted by: NijssenWeb